Sveriges Energistationer – Vi är en del av resan

Bensinstationen är numera en Energistation. Våra medlemsföretag omfattar ca 2700 energistationer runtom i landet. Stationerna finns längs de svenska vägarna och är idag en naturlig del av resan, oavsett vart den går. Vi är även en viktig del av resan mot en grönare och tryggare framtid.

Tanka biodrivmedel

Hållbara biodrivmedel spelar en nyckelroll i omställningen från fossilt till fossilfritt i transportsektorn. Därför är bensinstationen numera en Energistation och du kan redan idag tanka biodrivmedel på många av våra stationer.

Du kan läsa mer om hållbara drivmedel här

 

 

Ladda din elbil

För att elektrifieringen ska kunna fortsätta i ett högt tempo behövs det en tillgänglig och publik laddinfrastruktur. Även om många vill ladda bilen hemma eller på jobbet är en väl utbyggd publik laddinfrastruktur en förutsättning för att elektrifieringen ska bli verklighet. Drivkraft Sveriges medlemmar Circle K, OKQ8, Preem och St1 har höga ambitioner och bygger nya laddstationer för både personbilar och den tunga trafiken i snabb takt. I maj 2023 hade medlemsföretagen sammanlagt 200 publika laddstationer med totalt 627 laddpunkter.

Läs mer om branschens arbete med elektrifiering här

Fyll på med energi!

Våra medlemmar har ett väletablerat nät av Energistationer i hela landet när du behöver behöver ta ett stopp för att äta, fika eller gå på toaletten.

Vårda ditt fordon

Vi finns där även när du behöver tvätta bilen, fylla på spolarvätska eller pumpa däcken längs vägen!

Visste du att rätt däcktryck gör att bilen rullar lättare och därmed använder mindre energi? Glöm inte att kolla mönsterdjupet på däcken regelbundet.

Ta med energi på resan

På många av våra medlemmars stationer kan du även passa på att handla energi till resan

Ladda dina batterier

Och vi finns där när du behöver ta en paus för att ladda batterierna!

För att se videon krävs att du accepterar tredjepartscookies från Youtube. Genom att klicka på “Visa video” accepterar du Youtubes villkor.
Gå till Youtube
Sveriges Energistationer – Vi är en del av resan.